Navigatie

Over onze verf

Wat is krijtverf? 
Krijtverf is een muur- en meubelverf die zich onderscheidt van andere verfproducten door de toevoeging van natuurlijke pigmenten en krijt. Dankzij deze toevoegingen krijgt de verf een matte en poederige uitstraling die zorgt voor het effect waardoor krijtverf zo populair is. 

Waar kan ik krijtverf allemaal voor gebruiken?
Naast muren kunt u krijtverf ook gebruiken op hout, terracotta, steen, behang, aluminium etcetera. Eigenlijk kunt u de verf bijna overal op gebruiken. Houd er wel rekening mee dat de verf op waterbasis is en dat een eventuele (matte)vernis dus ook op waterbasis dient te zijn. De krijtverf is ook buiten toepasbaar, het is echter wel een product op waterbasis, daarom raden wij u aan als afwerking een matte vernis te gebruiken. 

Hoe breng ik krijtverf aan?
Aangezien de verf zeer makkelijk te verwerken is, bent u vrij in de manier waarop u krijtverf aanbrengt, met de borstel, roller of zelfs met een oude handdoek of spons.  Ook airless is een optie.

De krijtverf kan direct op de ondergrond aangebracht worden, een primer is over het algemeen niet nodig. Voor meubelen wordt wel geadviseerd om deze licht op te schuren. Let op met houtsoorten als teak en eiken. Vaak zijn deze behandeld met een soort olie die er moeilijk af te schuren is, na het verven kan het voorkomen dat er gele vlekken ontstaan.
Dit kan voorkomen worden door het meubel voor het verven te behandelen met een primer. 

Omdat de verf meer open staat als een standaard verf is het verstandig om uw meubel af te werken met een (matte) sealer of wax. 

Hoeveel verf heb ik nodig?
Met een blik van 1000 ml liter verft u ongeveer 7 a 10m2. Afhankelijk van de ondergrond. Houd er rekening mee dat u voor het beste resultaat altijd twee lagen dient aan te brengen. De tweede laag zal het rendement per m2 hoger zijn. 

Kan ik de krijtverf ook mengen?
Ja, dat kan. Alle kleuren zijn onderling mengbaar. Wilt u bijvoorbeeld donker antraciet dan zou u de Metal kunnen mengen met Black. Zorg wel dat u altijd voldoende mengt, een tweede keer dezelfde kleur mengen is moeilijk! 

Wat doe ik met mijn verfresten?
Hoewel onze krijtverf een natuurlijk product is adviseren wij toch om uw resten naar een inzamelpunt voor chemisch afval te brengen. Houd ook kinderen en huisdieren buiten bereik van uw verf. 
   

© 2018 - 2019 Oldtouch | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel